• Odborná exkurze ve firmě Festo

    19. 1. 2022 | Exkurze
    V rámci projektu Technika bez hranic se 10. ledna 2022 vydalo prvních sedmnáct studentů naší školy, pod odborným dozorem pana učitele Bedáně, do Prahy. Společně s nimi vycestovalo dalších třináct studentů z polské školy v Prudniku.
    V pondělí ráno je čekal u školy autobus s polskými studenty a jejich cesta mířila rovnou do firmy Festo.
    Tam všechny přivítal pan Semerád, který je seznámil s firmou a základními prvky průmyslové automatizace.
    Večer po školení se všichni ubytovali ve hotelu Michael.
    Do úterý žáci vstoupili snídaní formou švédských stolů. Poté následovala cesta (cca 10min.) pěšky do Festa, kde je čekal pan Škeřík, který měl pro studenty připravený dopolední program.
    Ten byl zaměřen na seznámení s pneumatickými systémy. Po obědě následovalo praktické zapojovaní pneumatických obvodů podle schematického zadání.
    Odpoledne se studenti přesunuli na Vyšehrad, kde si prošli celý Vyšehradský park, a pak zamířili zpátky do hotelu.
    Ve středu po snídani pro ně byl připravený odpolední program ve Festu. Studenty čekalo odborné školení, opět od pana Škeříka, na téma Průmysl 4.0.
    Seznámili se s podstatou, účelem a dalším vývojem čtvrté průmyslové revoluce.
    Po obědě všechny autobus odvezl k Národnímu Technickému museu, ve kterém se celé odpoledne kochali zajímavostmi z historie techniky.
    Každý večer po večeři měli studenti osobní volno, ve kterém navštívili například Václavské náměstí, Staroměstské náměstí či Karlův most.
    Velké díky patří polskému řidiči, který téměř úspěšně vyřešil všechny nástrahy cesty, dokonce si poradil i s mostem o sto milimetrů nižším, než měří autobus.

    Žáci 4.C.


    Nejnovější aktuality

    Skip to content