• Přednáška odborníka z praxe

    7. 3. 2022 | Akce

    V rámci projektu „odborníci z praxe ve výuce“ byla dne 4.3.2022 na Střední průmyslové škole a Obchodní akademii v Bruntále uskutečněna další celodenní výuka vedená leteckým konstruktérem z Honeywellu panem ing. Martinem Štenclem, tentokrát pro třídu 3.C – strojírenský obor.

    Žáci byli v teoretické části mimo jiné seznámeni se základními principy funkce leteckých dvouproudých motorů, s firmou Honeywell v Hlubočkách (výroba statických dílců pro let. motory) a její výrobou, a také náplní práce konstruktéra.

    Praktická část spočívala v návrhu a 3D zkreslení jednoduchého přípravku určeného pro tisk na 3D-tiskárně: držák pH sondy do neutralizační stanice. Dále v praktických ukázkách konstruování z praxe – práce s univerzální formáty CAD, zrychlené metody modelování a rozdíly mezi CAD softwary.

    Žáci se setkali s odborníkem z praxe, získali základní znalosti z oblasti letecké výroby a přehled o aktuálních trendech v současné strojařině, také jim byly nabídnuty příležitosti pro budoucí zaměstnání v Honeywellu a byla navázána spolupráce na jejich závěrečných ročníkových projektech, které je čekají ve 4. ročníku.

    Ing. Martin Štencl
    Honeywell

    Nejnovější aktuality

    Skip to content