• Odborné školení na Slovensku

    20. 4. 2022 | Exkurze

    V pondělí 11. dubna se skupina našich žáků společně s žáky z polského Prudniku vydala na odborné školení na Slovensko. Školení žáků probíhalo na Materiálově – technologické fakultě STU v Trnavě a celou akci organizovala firma FESTO. Exkurze probíhala od pondělí 11. dubna do středy 13. dubna.

    Na úvod programu se žáci zúčastnili krátké přednášky týkající se Průmyslu 4.0 a následně byli rozděleni do třech skupin. Skupiny byly smíšené, tzn. že tým tvořili žáci z Polska a České republiky. Jednotlivé skupiny rotovaly na různých pracovištích, které měli na starost profesoři z univerzity. Žáci si například vyzkoušeli programování robotických manipulátorů, ovládání robotů přímo v dílně, nebo práci se senzory.

    Žáci však nestrávili celý čas pouze učením nových dovedností. V úterý se zúčastnili prohlídky historického centra Trnavy a ve středu si prohlédli Centrum excelentnosti 5-osového obrábění, které se nachází přímo v areálu univerzity. Zde byli žáci seznámení s různými stroji, se kterými se mohou setkat v oboru strojírenství.

     

    Adam Socha 3.B


    Nejnovější aktuality

    Skip to content