• 63. Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně a strojaři opět s hojnou účastí

    15. 10. 2022 | Exkurze

    Ve čtvrtek 6. října 2022 se zúčastnili strojaři v plném počtu ze 4., 3., 2. a vybraní žáci 1. ročníku 63. MSV v Brně. Exkurze začala milým přivítáním celé naší výpravy loňskými čtvrťáky, kteří v současnosti studují na populárním VUT. Vojtovi Gerhardovi děkujeme za pořízené foto.

    Pak už nebránilo nic vrhnout se na vlastní exkurzi – nepřeberného množství exponátů s odborným výkladem vystavovatelů. A vskutku bylo co obdivovat – nové trendy v oborech tradičních technologií – tváření, obrábění, svařování, výrobních strojů, manipulační techniky, dopravy a logistiky, měřicí techniky, 3D tisku, dělení materiálu, ale např. i robotiky apod. Doprovodným programem byly i konference a workshopy, které pořádali velcí vystavovatelé.  Žáci si z této akce odnesli poznatky, prospekty, katalogy a jinou technickou literaturu, z čehož budou moci čerpat při studiu ve všech předmětech.

    Na závěr chceme všem žákům poděkovat za vzorné chování během celé akce. Zvlášť potom skupince žáků 4. C, kteří se zúčastnili akce v obleku s vizitkami školy, čímž se zasloužili o její propagaci. Jejich sebevědomé vystupování si nic nezadalo s vystupováním obchodních zástupců firem. Třeba se jimi jednou skutečně stanou.

     

    Ing. Břetislav Půda a Ing. Karel Kubeša

    učitelé odborných předmětů


    Nejnovější aktuality

    Skip to content