• Praktická i teoretická exkurze ve firmě Festo v Praze

    24. 10. 2022 | Exkurze

     

    16 žáků 4.D a 3 žáci 3.B Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Bruntále se zúčastnili společně s 15 žáky Odborné školy Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Prudniku školení ve firmě Festo v rámci projektu Technika bez hranic. Čtyřdenní školení proběhlo v Praze v termínu od 17.10. do 20. 10. 2022.

    První den se žáci seznámili s firmou formou teoretické přednášky. Další dny se zabývali pneumatickými systémy a vyzkoušeli si jejich praktické využití. V několika skupinách zapojovali na výukových panelech různé pneumatické systémy podle pracovního sešitu, který obsahoval 20 úloh. Praktická výuka byla na programu také třetí den, kdy se věnovali elektrickým pohonům a linkám. Žáci byli opět rozděleni do skupin a střídali se na stanovištích představujících různé modely průmyslových linek.

    Poslední den byl ve znamení teorie týkající se průmyslu 4.0, na který jsme se ve firmě měli možnost podívat v jeho zmenšené formě. Také následovala diskuse žáků s odborníky na různá témata týkající se nejen linek a pneumatických systémů.

    Další pokračování v rámci projektu Technika bez hranic je školení v pobočkách firmy Festo, které jsou v Trnavě a ve Stuttgartu.

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content