• Ohlédnutí za odbornou praxí ve Španělsku

    2. 7. 2023 | Projekty

     

    Slunce, moře a krásné památky města Malaga. Přesně tam mělo 14 našich žáků možnost prožít dva týdny v rámci projektu Erasmus+.

    Pobytu se zúčastnili žáci ze všech oborů školy. Za obor Obchodní akademie Klára Dočková a Gabriela Finsterlová. Ze Strojírenství Ondřej Hrnčíř, Jan Šlachta a Lukáš Plaček. Z Informační technologie Kryštof Dvorský, Lukáš Dvorský, Vojtěch Holíček a Jakub Kolísek. A za obor Dopravní prostředky, Filip Mareš, Adam Socha, Matouš Slavík, Oganes Krywda a Tomáš Kunc.

    Žáci byli předem přiřazeni do vybrané firmy, kam každý den chodili pracovat a učili se novým věcem. Někteří byli spolu, jiní samostatně. Začátek pobytu proběhl v duchu seznamování se s pracovními místy, nádherným městem a kulturou. Nechyběla ani lekce španělštiny ze strany agentury Universal Mobility, která byla po celou dobu žákům nápomocná.

    Po práci využili žáci volný čas k poznávání místních krás, ke koupání a ochutnávce místních pochutin. Celých 14 dní proběhlo v poklidu bez vážných problémů. Žáci odjížděli opálení a troufám si říct, že velmi spokojení. Někteří doufají, že budou mít možnost vyjet na další zahraniční pobyt i v příštím školním roce.

    Krátkodobé odborné stáže pro studenty proběhly díky prvnímu akreditovanému projektu číslo 2021-1-CZ01-KA121-VET-000065342, který je financován ve výši 45.465 EUR Evropskou unií v rámci programu Erasmus+ .


    Nejnovější aktuality

    Skip to content