• Projekt „Tatra do škol“

    25. 3. 2024 |
    V rámci projektu „Tatra do škol“ se v minulém týdnu vybraní žáci zúčastnili odborné týdenní stáže v Tatra Truck Kopřivnice.
    V úvodu této stáže byli žáci seznámeni s historií výroby v Kopřivnici od kočáru po nákladní speciály, dále se současným výrobním programem, s provozy areálu Tatra a stručným popisem a přehledem používaných agregátů a podvozků ve vozidlech Tatra.
    V následujících dnech žáci prošli odborným školením týkající se konstrukce podvozku Tatra, které obsahovalo praktické ukázky montáže a demontáže různých komponentů náprav specifických pro nákladní automobil Tatra.
    Stáž byla ukončena zážitkovým dnem na testovacím polygonu Tatra Truck, kde si žáci vyzkoušeli testovací jízdy ve vozidlech Tatra. a také prohlídkou muzea, kde si prohlédli unikátní sbírky nákladních vozidel a podvozků Tatra.
    Toto školení je součástí projektu, ve kterém naši žáci za pomocí učitele a techniků z Tatry smontují z dodaných dílů nákladní automobil Tatra, který bude sloužit jako posypový vůz pro Technické služby Bruntál.
    Pro žáky byl tento týden v Kopřivnici velmi pestrý a záživný. Žáci získali spoustu nových zkušeností a znalostí a díky tomu budou mít možnost dále se rozvíjet v této automobilové oblasti.

    O dalším postupu této akce Vás budeme informovat v následujících příspěvcích.

     

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content