• Martin Kolomý sdílel s žáky své příběhy a zkušenosti z rallye Dakar

    23. 4. 2024 | Projekty

    V rámci projektu TPA – Inovační centrum pro transformaci vzdělávání CZ.10.03.01/00/22_003/0000072 měli žáci možnost nahlédnout do světa extrémních sportů a podnikání díky inspirativní přednášce s Martinem Kolomým, úspěšným podnikatelem a závodníkem známým ze závodu rallye Dakar. Martin se s našimi žáky podělil o svůj osobní příběh a cestu ke své vášni.

    Při své prezentaci Martin Kolomý vylíčil, jak se dostal k závodu rallye Dakar a jaké výzvy to sebou přineslo. Zdůraznil význam udržování fyzické kondice a psychohygieny v extrémních podmínkách takovýchto závodů. Svým zážitkem z tréninku na polygonu v Kopřivnici ukázal, že příprava na takové náročné soutěže vyžaduje nejenom dovednosti za volantem, ale i pečlivou péči o fyzickou a psychickou pohodu.

    Martin se také zaměřil na organizaci závodů a logistiku, která za nimi stojí. Sdílel s  žáky zajímavosti o přepravě vozidel, investicích do sportu a obtížnosti získávání sponzorů v dnešní době.

    Během diskuse s žáky se Martin ochotně zapojil do otázek a sdílel své zkušenosti s úspěchem i neúspěchem. Dnes se Martin podnikatelsky angažuje v různých oblastech, včetně provozování autobazaru, STK a investic do nemovitostí.

    Celkově bylo setkání s Martinem Kolomým nejenom inspirativní, ale také přineslo žákům cenné poznatky o odvaze, podnikání a vytrvalosti ve snaze dosáhnout svých cílů.

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content