• Ústní maturitní zkoušky 4. C jsou již minulostí

    24. 5. 2024 | Akce

    V pondělí 20. května byly ústní maturitní zkoušky slavnostně zahájeny, a probíhaly u oboru Strojírenství, jmenovitě žáků 4. C, do středy 22. května 2024. Pro žáky to byla „zkouška z dospělosti“ a pro mne, jako třídního učitele, „labutí písní“, protože to byla poslední maturitní zkouška, které jsem se zúčastnil jako třídní učitel.

    Po dílčím neúspěchu dvou žáků v praktických zkouškách jsem to neviděl nijak růžově, ale všech 16 žáků, kteří šli k ústním zkouškám, mě velmi mile překvapilo. Někteří přímo excelovali, když odmaturovali se samými jedničkami – Honza Župka, Adam Přecechtěl a Marián Minich. K tomu další tři – Ondra Hrnčíř, Kamil Kaderka a Mirek Šmach střihli vyznamenání a zbytek úspěšně prospěl. Za jejich vzornou přípravu chci poděkovat všem vyučujícím. Maturitní komise pod vedením předsedkyně paní Mgr. Jany Adametzové ve spolupráci s místopředsedkyní Mgr. Jitkou Chlumskou, mou maličkostí, zkoušejícími a přísedícími velmi profesionálně hodnotila výkony žáků a když zvládla úspěšně i úskalí administrativy, tak to muselo být ke spokojenosti úplně všech.

    Poděkování patří  v neposlední řadě také rodičům žáků, kteří je podporovali v přípravě na ústní maturitní zkoušky nejen během „svatého týdne“, a navíc ještě připravili pro všechny velmi dobré občerstvení, což dokreslilo pěkný rámec ústních maturit.

     

    Ing. Břetislav Půda,

    třídní učitel 4. C

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content