• Nová podoba odborného vzdělávání odpovídající současným trendům na trhu práce

    5. 2. 2022 | Projekty

    Naše škola je partnerem projektu Projekt EduBox: Effective Education system of digital tools for VET in technical sectors. Hlavním cílem projektu je přispět k nezbytným změnám v oblasti odborného vzdělávání.

    Koordinátorem projektu je Moravskoslezské inovační centrum (MSIC https://ms-ic.cz/), které se ve spolupráci se Střední průmyslovou školou a Obchodní akademii v Bruntále a Šolski center Nová Gorica ve Slovinsku (http://www.scng.si/) podílí na tvorbě EduBoxů. Aby došlo k co největšímu pokrytí současných potřeb trhu práce, jsou do spolupráce zapojeny i firmy.

    V rámci projektu budou vytvářeny vzdělávací moduly, tzv. EduBoxy, které usnadní přípravu do výuky učitelům odborných předmětů na středních školách. Díky bohatým zkušenostem naší školy byla už v minulosti zpracována témata z oblasti automatizace, Smart Home, spalovacích motorů a 3D tisku. Projekt EduBox přinese další nové výukové moduly v oblasti alternativních pohonů, třídící linky nebo tepelného čerpadla. Cílem projektu je tvorba inovativního vzdělávacího obsahu, který bude jednoduše dostupný a upgradovatelný dle potřeb nejnovějších trendů v českém i mezinárodním kontextu. Veškeré vzdělávací moduly budou uloženy ve virtuální knihovně. Aplikaci s Eduboxy bude možné stáhnout do počítačů a mobilních zařízení, aby celá příprava pro učitele odborných předmětů byla co nejvíce efektivní a mohla být aplikovaná do samotné výuky.

     

    Celý projekt trvá od 1. ledna 2022 do 31. srpna 2024 a je financován ze zdrojů Evropské unie, respektive grantu Erasmus+.


    Nejnovější aktuality

    Skip to content