• Strojaři na exkurzi v Alfunu

    27. 6. 2022 | Exkurze

     

    V rámci projektu OKAP2 se třídy 2C a 3C v pátek 24.6.2022 zúčastnily exkurze do významné bruntálské firmy ALFUN, která se zabývá obchodováním s produkty z hliníku a oceli.

    Studenti byli v první části exkurze seznámeni s krátkou historií firmy ALFUN a s výrobními stroji. Ve druhé části exkurze byli studenti provedeni výrobní částí firmy, měli možnost vidět podélné a příčné dělící linky, byl jim vysvětlen složitý princip skladování materiálu a jeho převoz pomocí digitálních jeřábů. Také měli možnost vidět jedinou brousící a kartáčovací linku na nerez plechy ve střední Evropě, řezání na pásových a kotoučových pilách a řezání vodním paprskem.

    Celá přednáška a exkurze probíhala v angličtině, což ovšem našim studentům nedělalo vůbec žádné obtíže. Velké díky firmě ALFUN za umožnění exkurze a zejména panu Chloupkovi za provedení celou výrobou.

    Tato aktivita byla financování díky projektu číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0019613, který je financován ve výši 450 mil. Kč Evropskou unií v rámci programu Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání v MSK II (OKAP).

     

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content