• Třída 3.D na dvoudenní exkurzi

    21. 5. 2023 | Exkurze

     

    Třída 3.D se 9.5. – 10.5. zúčastnila v rámci projektu Okap II exkurzí ve firmách Auto KUBÍČEK s.r.o. v Olomouci a Honeywell v Hlubočkách.

    Z Bruntálu jsme odjeli vlakem do Olomouce a rovnou z nádraží jsme navštívili Auto KUBÍČEK, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o elektromobilitě, o různých typech elektromobilů a jaké jsou výhody a nevýhody těchto automobilů. Po exkurzi jsme šli na oběd a odpoledne, protože bylo krásné počasí, jsme šli na procházku po Olomouci – na chvíli jsme se zastavili v botanické zahradě Rozárium, prošli jsme centrum a skončili jsme na minigolfu.

    Druhý den jsme vyrazili opět vlakem do Hluboček Mariánského Údolí, kde jsme navštívili firmu Honeywell, která vyrábí součástky do leteckých motorů. Exkurze byla zajímavá a žáci se dozvěděli mnoho věcí o letadlech a jejích motorech. Část exkurze byla také zaměřena na IT oddělení. Byli jsme se podívat do provozu a dozvěděli jsme se například to, že všechny součástky, které vyrobí, musí být stoprocentně spolehlivé, jinak nemůžou do letadla přijít. Po exkurzi jsme si dali oběd, udělali jsme procházku po Hlubočkách s pěknými výhledy a vlakem jsme jeli zpět do Bruntálu.

    Obě exkurze byly pro nás velkým přínosem, a hlavně nás bavily. Díky hezkému počasí jsme si užili venkovní aktivity a utužili kolektiv.

     

    Tato aktivita byla financování díky projektu číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0019613, který je financován ve výši 450 mil. Kč Evropskou unií v rámci programu Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání v MSK II (OKAP).

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content