• Středoškolská odborná činnost

    12. 4. 2024 | Soutěže

     Dne 11. 4. 2024 proběhlo 46. okresní kolo Středoškolské odborné činnosti. Soutěž organizovalo Středisko volného času Krnov pod záštitou paní Heleny Sedláčkové, okresní metodičky soutěží MŠMT. Potřetí v historii se soutěž konala na půdě naší školy v pěkných prostorách Inkubátoru a poprvé se v Bruntále zúčastnili také žáci Střední průmyslové školy Krnov a žáci Gymnázia a SOŠ Rýmařov. Tím se soutěž rozšířila do šesti kategorií z osmnácti možných, což úžasně přispělo ke zvýšení atraktivity soutěže v rámci okresu.

    Porotu soutěže tvořili učitelé odborných předmětů SPŠ a OA Bruntál – Ing. Karel Kubeša, Roman Pydych a Bc. Miroslav Zdvyhal. Za Gymnázium a SOŠ Rýmařov zasedla v porotě Mgr. Kateřina Sedláčková a za SPŠ Krnov pan Martin Košťál. Dalším porotcem byl zástupce strojírenské firmy Bašista, s.r.o. pan Květoslav Bašista.

    Žáci překvapili porotu výbornou kvalitou svých prací i připravenými prezentacemi.  Na závěr bylo pro porotu poměrně složité vyhodnotit ty nejlepší, ale přesto vybrala 10 žáků, kteří postupují do krajského kola SOČ.

    V oboru Zdravotnictví postoupil na 1. místě Tomáš Petrek (Gymnázium a SOŠ Rýmařov).

    V oboru Strojírenství, hutnictví a doprava postoupili Dominik Maňák (1. místo) a Kamil Kaderka (2. místo). Tomáš Kapera získal 3. místo – všichni ze SPŠaOA Bruntál.

    V oboru Elekrotechnika, elektronika a telekomunikace postoupili František Blažek (1. místo) a Tomáš Rusnok (2. místo) – oba žáci SPŠaOA Bruntál.

    V oboru Stavebnictví, architektura a design interiérů postoupil z 1. místa Jan Přecechtěl, žák SPŠaOA Bruntál.

    V oboru Tvorba učebních pomůcek, didaktické technologie se umístili žáci Maxim Dlabola společně s Vojtěchem Pavlíčkem, Petrem Němcem a Šimonem Nevelou na 1. místě. Na 2. místě se umístil Marián Minich (SPŠaOA Bruntál) a 3. místo získal Ondřej Hrnčíř (SPŠaOA Bruntál).

    V oboru Informatika získal 1. místo Lukáš Dvorský, na 2. místě se umístili Tomáš a Martin Novákovi, 3. místo získal Lukáš Vojtěch Polanský (všichni žáci SPŠaOA Bruntál).

    Všem postupujícím přeji hodně dalších úspěchů a co nejlepší umístění v krajském kole. 

    Ing. Karel Kubeša

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content