• Okresní kolo SOČ

    21. 4. 2023 | Soutěže

    Dne 19. 4. 2023 proběhlo 45. okresní kolo Středoškolské odborné činnosti za účasti našich žáků 4. ročníků. Soutěž organizovalo Středisko volného času Krnov pod vedením paní Heleny Sedláčkové. Podruhé v historii se soutěž konala na půdě naší školy v pěkných prostorách Inkubátoru.

    Naši žáci se zapojili do soutěže ve 3 oborech – Strojírenství, hutnictví a doprava, Informatika a Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie. Porotu soutěže tvořili učitelé odborných předmětů SPŠ a OA Bruntál – Ing. Karel Kubeša a p. Roman Pydych, p. Rostislav Rybka – programátor CNC strojů krnovské firmy ELFE, s. r. o. a Ing. Roman Halaška, výkonný ředitel firmy KRES spol. s.r.o.

    Žáci překvapili porotu kvalitou svých prací i připravenými prezentacemi.  Na závěr bylo pro porotu poměrně složité vyhodnotit ty nejlepší. Do krajského kola postoupilo celkem 6 žáků naší školy, a to Sedláček Jakub a Krejsa Alex za obor Strojírenství, hutnictví a doprava, dále Socha Adam a Folta Lukáš za obor Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie a v oboru Informatika postoupili Folta Lukáš a Oldřich Vach. Porota, tvořená nejen pedagogy ale také zástupci významných firem z regionu, byla nadšena vysokou úrovní předložených prací. Vyhodnocení soutěže SOČ se zúčastnilo i vedení školy v čele s ředitelem Ing. Mecou, RNDr. Muchovou a Ing. Míkou, kteří žáky ocenili za prezentování svých prací a za čas, který pracím byli ochotni věnovat. V neposlední řadě zdůraznili i důležitost prezentace těchto prací pro budoucí uplatnění žáků na trhu práce.

    • Krajské kolo: 05. 05. 2023, VŠB Ostrava-Poruba
    • Termín odevzdání přihlášek do: 21. 04. 2023 (zajistí organizátor soutěže SVČ Krnov)

     

    Všem postupujícím přeji hodně dalších úspěchů a co nejlepší umístění v krajském kole.

     

    Zpracoval: Ing. Karel Kubeša

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content