• Odborná zahraniční exkurze

    30. 3. 2022 | Exkurze

    V úterý 22.03.2022 vyrazila na Slovensko první skupina žáků naší školy, společně se skupinou polských žáků, směr Trnava. Exkurze organizovaná opět firmou FESTO trvala do čtvrtka 24.03.2022.
    V úterý ráno v sedm hodin dorazil k jídelně školní autobus s třinácti polskými studenty. K těm se naši žáci přidali a po čtyřech hodinách cesty dorazili k Materiálově – technologické fakultě STU v Trnavě, kde je čekali zástupci firmy FESTO. Ti žáky a pedagogický dozor odvedli do jídelny na oběd. Odpoledne proběhla uvítací přednáška, na které došlo k rozdělení žáků do desetičlenných týmů. Každý tým se skládal z jedné poloviny českých žáků a jedné poloviny polských. Ke každé skupině se připojil někdo z kantorů. Každou skupinu si odvedl jeden z učitelů univerzity na své pracoviště. Žáci se během exkurze naučili programovat robotické manipulátory na počítači, vyzkoušeli si práci s roboty přímo v dílně a dozvěděli se, jak roboti fungují a jak je možné je využívat.
    V dalších dnech se skupinky na stanovištích otočily, aby si všichni vyzkoušeli všechno. Ve středu odpoledne byla žákům zorganizována hromadná komentovaná prohlídka města Trnavy. Průvodkyně všechny provedla historickým vězením, tamější kostnicí, židovskou synagogou a spoustou dalších zajímavých míst. Po večerech žáci trávili čas dle vlastního uvážení. Někteří navštěvovali trnavský aquapark, jiní skvělou „burgrárnu“.
    Poslední den proběhla prohlídka obráběcí haly. Zde se líbilo především studentům oboru Strojírenství. Viděli zde stroje na výrobu nástrojů, kontejner na sváření ve vakuu, pěti-osé frézovací centrum a spoustu další obráběcí a měřicí techniky. Po obědě následoval návrat žáků zpět do Bruntálu.

    Vojtěch Gerhard, žák 4.C


    Nejnovější aktuality

    Skip to content