• Návštěva studentů z Borgarholtsskóli

    19. 5. 2022 | Akce

     

    Minulý týden navštívili naši školu studenti a učitelé z partnerské školy z Islandu. Po celou dobu jejich pobytu v České republice jim byli po boku vybraní žáci ze třídy 3.B, kteří společně s vedením školy vycestují na Island na podzim tohoto roku. Program návštěvy byl velmi pestrý a zahrnoval různé aktivity.

    Společně jsme si vyzkoušeli výuku v školních dílnách, v učebně 3D tisku, nebo v učebně virtuální reality. V plánu však nebyly pouze činnosti v prostorách školy. Seznámili jsme je s Bruntálem a jeho okolím. Delegaci z Islandu jsme vyzvali k závodu na motokárách nebo k zápasu v paintballu. Nechyběly ani prohlídky hradu Sovinec a bruntálského zámku. Nejzajímavějším bodem celého programu byla návštěva automobilky Tatra Kopřivnice. Exkurze zahrnovala odbornou prohlídku výrobní haly, muzea nákladních automobilů a adrenalinovou jízdu na testovacím polygonu.

    Všechny získané zkušenosti a nezapomenutelné zážitky jsme posléze zhodnotili u večeře v Radegastovně a v pátek jsme poslední společnou fotografií s vlajkami našich států celou akci slavnostně ukončili.

     

    Adam Socha 3.B

     

    „Projekt Česko-islandské partnerství v oblasti odborného vzdělávání“ je financován z Fondů EHP 2014-2021, programu Vzdělávání, které je financované Islandem, Lichtejnštejnskem a Norskem.


    Nejnovější aktuality

    Skip to content