• Do zahraničí díky programu Erasmus+

    2. 6. 2023 | Projekty

    Naše škola získala v loňském roce akreditaci v oblasti odborného vzdělávání a přípravy pro Program Erasmus+ na období 2021-2027. Udělení akreditace znamená, že naše škola za účelem svého dalšího rozvoje sestavila plán pro realizaci vysoce kvalitních mobilit pro své žáky i zaměstnance.

    V tomto školním roce vycestovalo díky programu Erasmus+ celkem 47 žáků druhých až čtvrtých ročníků, a to do irského Dublinu a španělské Córdoby a Málagy. 10 učitelů pak o loňských a letošních letních prázdninách absolvuje dvoutýdenní odborné jazykové kurzy na Maltě a v Irsku.

    Aktuálně jsme vyslali 14 žáků školy do španělské Málagy, aby získali dvoutýdenní zahraniční zkušenost v oboru, který si vybrali pro své studium. Díky akreditaci Erasmus+ můžete vycestovat do zahraničí i vy! Na příští školní rok máme schválené finanční prostředky a plánujeme výjezdy dalších žáků i zaměstnanců.

    Mezinárodní projekty mobilit, tj. zahraniční aktivity jsou realizovány v dílčích projektech a jsou financovány Evropskou unií. Cílem těchto projektů je podpořit jazykové vzdělávání a další osobní a profesní rozvoj žáků a zaměstnanců naší školy. Účastníci projektu získají mezinárodní zkušenost, posílí své schopnosti komunikovat v cizím jazyce a zatraktivní svůj absolventský profil pro další studium či získání následného zaměstnání.

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content