• BÍLÁ PRODLOUŽENÁ NEBOLI TANEČNÍ PŮLKOLONA PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

    21. 11. 2023 | Ostatní

     

    Dne 04. 11. 2023 se konala taneční půlkolona (někdy nazývána „prodloužená“) pro střední školy ve Společenském domě v Bruntále. Ta bývá zhruba v půlce tanečního kurzu a většinou jde o „bílou variantu“, kdy slečny nosí bílé šaty.

    Nejen studenti a studentky naší školy předvedli krásné představení, jehož součástí byla ukázka jak standardních (waltz, valčík, polka), tak i latinskoamerických tanců (salsa, jive a cha-cha). Nutno zmínit i disko polku, fenomén zavedený tanečním mistrem Pavlem Měrkou, jenž úspěšně vedl generace předešlé.

    Jsem velmi poctěna, že jsem mohla zhlédnout toto famózní vystoupení organizované tanečním mistrem Janem Xavierem Hradilem (SVČ Bruntál). Bylo plné krásných děvčat, elegantních chlapců, společenských kontaktů a zábavy. Kdo má zájem, na FB je oficiálně k dispozici následující video: https://www.youtube.com/watchv=ckBcu2bqMbc&ab_channel=%C5%A0imonLanger.

    V průběhu večera jsem se i od srdce zasmála: hlavně při soutěžích o to, kdo nejdéle setrvá tančit v páru s jablkem mezi čely, nebo která z tanečnic nejdříve svým podpatkem praskne nafouknutý balónek přivázaný u nohy partnera vedlejšího páru.

    Moc děkuji za pozvání třídy 2.A (prostě všichni byli nádherní) a věřím, že následující kolona bude dokonalejším „odštěpkem“ všeho již výše zmíněného.

    Držím palce!!!

    Mgr. Štěpánka Křižková


    Nejnovější aktuality

    Skip to content