• Kroužek odborné angličtiny

    16. 5. 2024 | Akce

    Ve školním roce 2024/2025 budeme ve škole realizovat dva kroužky odborné angličtiny převážně pro žáky budoucích druhých a třetích ročníků, ale mohou se přihlásit i žáci z vyššího ročníku.

    Kroužky jsou zaměřeny oborově, jeden na ekonomiku a druhý na strojírenství. Začnou v průběhu září, nebo na začátku října a budou pokračovat do dubna, celkem to bude 40 vyučovacích hodin. Kroužek bude probíhat po vyučování a bude veden dvěma učiteli. Říkáme tomu tandemová výuka. V tandemu bude zastoupen vyučující anglického jazyka a vyučující odborného předmětu. Oba vyučující se budou na průběhu kroužku podílet stejnou měrou, navzájem si budou pomáhat s angličtinou a odborností. V kroužku budeme mluvit anglicky i česky.

    Kroužek “Ekonomika“ povedou D. Juříčková a R. Kotoučková, kroužek „Strojírenství“ povedou Š. Křižková a V. Bajcar.

    Na podporu práce v kroužku žáci obdrží učebnice, jejichž součástí je také přístup do online prostředí. Žáci budou plnit jednotlivé úkoly, jejichž cílem je upevnění a procvičení odborné slovní zásoby, odborného anglického jazyka a odbornosti daného oboru. V učebnicích je 10 odborných témat. Kromě toho se zaměříme i na jiné činnosti, praktické úkoly, kvízy atd.

    Kroužek je zdarma, po jeho absolvování účastníci obdrží certifikát.

    Podmínkou získání certifikátu je „dochodit kroužek“ až do konce. Požaduje se minimálně 80% účasti a splnění úkolů online.

    Výhody absolvování kroužku:

    1. znalosti získané v kroužku budou výhodou, odborná angličtina je součástí maturitních otázek,
    2. získaný certifikát bude součástí portfolia žáka, může se uvádět při žádosti o místo, studiu na VŠ,
    3. činnost v kroužku bude součástí přípravy a studia angličtiny,
    4. účast v kroužku může být výhodou při výběru žáků na zahraniční výjezdy jako je Erasmus,
    5. v kroužku se bude pracovat v malé skupině, vyučující se mohou žákům věnovat individuálně.

    Tyto kroužky organizujeme v rámci projektu TPA-Inovační centrum pro transformaci vzdělávání, Rozvoj všeobecné a odborné angličtiny, B2. Kroužky budou v příštím školním roce probíhat na 5 dalších SŠ v Opavě, Karviné, Orlové, Novém Jičíně, Frýdku-Místku.

    V naší škole už máme zkušenost s takovými kroužky, v minulých letech naši žáci absolvovali 2 kroužky z oboru strojírenství, absolventi byli vynikající u maturitní zkoušky z anglického jazyka.

    Třídy 1A 2A, 3A, 2C, 3C obdržely email od D. Juříčkové s odkazem na přihlášení.

    Mgr. D. Juříčková


    Nejnovější aktuality

    Skip to content