• V rámci oslav 60. výročí založení školy se uskutečnily dvě akce

    7. 5. 2022 | Akce

    V rámci jubilejních oslav 60. výročí naší školy se 28. a 29.4.2022 uskutečnily 2 zajímavé akce.

    Ve čtvrtek se konal Veletrh maturitních prací. Ráno v 9:00 si ve společenské místnosti připravili žáci 4. ročníků své maturitní práce, které následně prezentovali a vyzkoušeli si „maturitu nanečisto“. Na veletrh se celý den mohli chodit dívat žáci nižších ročníků, veřejnost, a také zástupci firem. Ti následně jednotlivé práce mohli hodnotit.

    Během celé akce probíhalo hlasování o 3 nejlepší práce z každé třídy – B, C, D. Výherci získali velmi pěkné a hodnotné ceny, ale hlavně dostali zpětnou vazbu na své práce, a mohli tak být o něco víc klidnější a připravenější k maturitě.

    Další den veletrh stále pokračoval, a navíc se k němu přidala akce pod záštitou projektu Síť podnikatelských inkubátorů, a to Česko-Polský školní podnikatelský veletrh.

    Akce se zúčastnily školy dvou partnerských měst – Bruntálu a Prudniku. Žáci základních škol návštěvníkům představili svou školu, a také výrobky, které společně vytvářeli v pracovních dílnách nebo zájmových kroužcích. Mohli jsme tak obdivovat tašky a oblečení ze šicí dílny, dřevěné budky z pracovních dílen, pletené výrobky, nebo dokonce čerstvě vyrobené dorty z cukrářského kroužku.

    Během obou dnů byly navíc pro návštěvníky a žáky otevřeny například učebny 3D tisku a robotiky, do kterých se mohli podívat, a nahlédnout tak do prostor naší školy. Kromě toho měli také možnost si vyzkoušet jízdu v Tatře nebo nasednout do jednoho ze tří automobilů ŠKODA KODIAQ. Obě akce byly zprostředkovány našimi partnerskými firmami Tatrou a Auto color designem Bruntál, kterým ještě jednou děkujeme.

    Budeme se těšit na další z plánovaných akcí, které se budou konat k 60. výročí.

     

     

     

     


    Nejnovější aktuality

    Skip to content